KAĞIZMAN BELEDİYESİ ULAŞIM HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Kuruluş ve Dayanak, Tanımlar, Görev, Yetki ve Sorumluluk
Amaç ve Kapsam :
MADDE 1- Bu yönetmelik; Kağızman Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde kent içi ulaşımın koşullarını iyileştirebilmek ve ulaşım sorunlarına çözüm geliştirmek, sorumluluk alanı içerisinde kentsel ulaşım konusunda, arazi kullanım planlarına uyumlu planlama ve proje çalışmalarını bir bütünlük içinde yürütmek amacı ile Kağızman Belediyesi bünyesinde kurulan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün’ ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olan Toplu Taşıma Ruhsat Tescil ve Denetim Şefliği, Yazı işleri Şefliği ve Teknik Hizmetler ve Sinyalizasyon Şefliği’ nin teşkilat, organizasyon şeması, hukuki statüsü ile çalışma, görev ve yetki esaslarını belirlemek üzere hazırlanmıştır.
Kuruluş ve Hukuki Dayanak:
MADDE 2- Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü; Toplu Taşıma Ruhsat Tescil ve Denetim Şefliği, Yazı İşleri Şefliği ve Teknik Hizmetler ve Sinyalizasyon Şefliği ile daha sonra ihtiyaç üzerine kurulacak olan şefliklerden oluşmaktadır.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne ait bu yönetmelik;
5393 sayılı Belediye Kanununun 14,15 ve 67. maddeleri,
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu,
Karayolları Trafik Yönetmeliği,
Karayolu Taşıma Kanunu,
657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu
1475 Sayılı İş Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümlerine istinaden hazırlanmıştır.
Yetki:
MADDE 3- Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, ilgili mevzuat ve bu yönetmelikte verilen hak ve yetkiler ile ilgili diğer yasa ve yönetmeliklerde yer alan yetkilerini kullanarak görevlerini yapar.
Tanımlar:
MADDE 4- Bu yönetmelikte geçen;
Sorumluluk:
MADDE 5- Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Başkanlık Makamınca verilen bu yönetmeliğin 5. Maddesinde belirtilen görevleri gereken özen ve çabuklukla sunulan imkânlar çerçevesinde yapar. Ayrıca, hizmetlerin planlı, programlı, etkin ve uyum içinde yürütülmesinden imkânları en iyi şekilde kullanmaktan sorumludur.
Görev:
MADDE 6- Kağızman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyette bulunacak olan; ulaşım, toplu taşıma, kent içi trafik ve sinyalizasyon ile bu işlerle ilgili planlama birimlerinin görevleri aşağıda tanımlanmıştır;
İKİNCİ BÖLÜM
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Şefliklerinin İdari Teşkilatlanması, Personelin Unvanı,
Nitelikleri, Görev, Yetki ve Sorumlulukları
Ulaşım Hizmetleri Müdürünün Görev ve Yetkileri:
MADDE 7- Ulaşım ve Trafik hizmetlerinin yürütülmesini sağlayan Ulaşım Hizmetleri Müdürünün görev ve yetkileri aşağıda belirtilmiştir;
Şube Şefliğinin Genel Görev ve Sorumlulukları:
MADDE 8- Şube Şefliğinin görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir;
Yazı İşleri Şefliği Görev, Yetki ve Sorumlulukları:
MADDE 9- Yazı İşleri Şefliği görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir;
Toplu Taşıma Ruhsat Tescil ve Denetim Şefliğinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları:
MADDE 10- Toplu Taşıma Ruhsat Tescil ve Denetim Şefliği görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir;
Teknik Hizmetler Şefliği Görev ve Sorumluluğu:
MADDE 11– Teknik Hizmetler Şefliğinin görev, yetki ve sorumlulukları aşağıda belirtilmiştir;
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Görev ve Hizmetlerin İcrası
Görevin Kabulü:
MADDE12 - Müdürlüğün tüm elemanlarına verilen belgeler, dosyalar ve işler Evrak Kayıtla, ilgili tarafından Zimmet Defterine kayıt edilerek ilgililerine verilir.
Görevin Planlanması:
MADDE 13 - Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğündeki çalışmalar, Şube Şefleri ve ilgili Personelleri tarafından plan içerisinde yürütülür.
Görevin Yürütülmesi:
MADDE 14 - Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün tüm personeli kendilerine verilen görevleri gereken özen ve süratle yapmak zorundadır.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Muhtelif ve Son Hükümler
Muhtelif Hükümler:
MADDE 15 - Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü; araştırma, değerlendirme, etüt, plan, proje çalışmaları için Belediye adına Kamu Kurum ve Kuruluşları, Üniversiteler, Özel Kurumlar, Uluslararası Uzman ve Kuruluşlar, Gerçek ve Tüzel Kişiler, Dernek ve Vakıflarla işbirliği yapabilir. Hizmetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi için Belediye bünyesindeki birimler ve bağlı Kuruluşları ile birlikte çalışabilir.
Koordinasyon:
MADDE 16 - Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğündeki işbirliği ve koordinasyon birim Müdürü tarafından sağlanır.
İşbirliği:
MADDE 17 - Müdürlüğe bağlı olan personel arasındaki işbirliği Müdürleri tarafından sağlanır.
Yazışmaların Takibi ve Sorumluluk:
MADDE 18 - Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne gelen tüm yazılar Evrak Kayıt Sekreterinde toplanır. Evrak Kayıt Sekreteri tarafından zimmetli olarak yazılar ve/veya dosyalar ilgili Şeflere iletilir. Şefler kendilerine ulaşan yazıyı/dosyayı imzalayarak kayıt altına alıp, işlem yapmak zorundadır. Bu işlem hiyerarşi olarak alt birimlere kadar devam eder. Şefler, imzası veya parafı olmayan, ancak zimmetle birim kaydına giren yazıların akıbetinden sorumludur.
Devir Teslim:
MADDE 19 - Bu Yönetmelikte adı geçen tüm görevlilerin görevden ayrılması, emeklilik veya başka yere atanmaları halinde; görevlerinden ayrılabilmeleri için kendilerine verilmiş bulunan dosyaları, belgeleri her türlü yazıları yerlerine atanmış veya bu konuda Amirlerce görevlendirilmiş olanlara, onların o günkü durumunu açıkça belirten bir çizelge düzenleyerek teslim etmeli, devir alanların ise bu dosyaları, belgeleri ve her türlü yazıları inceleyerek; bunların çizelgede gösterilen durumda olduğunu belirleyerek teslim almaları gereklidir.
Yönetmelikte Yapılacak Değişiklik veya İlaveler:
MADDE 20 - Bu Yönetmelikte yapılacak değişiklik yetkisi Kağızman Belediye Meclisine aittir.
Yürürlükten Kaldırılan Yönetmelik:
MADDE 21 - Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, varsa yürürlükte olan Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Yönetmelikte Hüküm Bulunmayan Haller:
MADDE 22 - 1) İşbu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
Yürürlük:
MADDE 23- Bu Yönetmelik Kağızman Belediye Meclisi tarafından onaylanmasından ve usulüne uygun ilanından sonra yürürlüğe girer.
Yürütme:
MADDE 24- Bu Yönetmelik hükümlerini Kağızman Belediye Başkanı yürütür.