KAĞIZMAN BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel İlkeler
Amaç ve Kapsam
MADDE 1– Bu Yönetmeliğin amacı; Kağızman Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğünün kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.
Dayanak
MADDE 2– Bu Yönetmelik, 03/07/2005 tarihli 5393 sayılı Belediye Kanunu ve diğer mer’i mevzuata dayanılarak hazırlanmıştır.
Tanımlar
MADDE 3– Bu Yönetmeliğin uygulanmasında;
Temel İlkeler
MADDE 4– Kağızman Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü tüm çalışmalarında;
ç) Kurum içi yönetimde ve ilçeyi ilgilendiren kararlarda katılımcılık,
İKİNCİ BÖLÜM
Kuruluş, Personel, Görev, Yetki ve Sorumluluklar
Kuruluş
MADDE 5– (1) Kağızman Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 5393 sayılı Belediye Kanunu, Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine dayanarak kurulmuştur. Kağızman Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü;
ç) Makine, İkmal, Bakım ve Onarım İşleri Servisi,
Personel
MADDE 6– Kağızman Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğünde bir Müdür ile uygun nitelik ve sayıda personel görev yapar.
Görev, Yetki ve Sorumluluklar
MADDE 7– Kağızman Belediyesinin amaçları, prensip ve politikaları ile bağlı bulunulan mevzuat ve Belediye Başkanı'nın belirleyeceği esaslar çerçevesinde, Başkanlık Makamının emir ve direktifleri doğrultusunda;
ç) Kurumun onarım ve dekorasyon işlerinin planlanan şekilde yürütülmesini takip edebilmek için sorumlularla koordineli olarak çalışmak.
ı) Müdürlüğe ait yıllık faaliyet raporlarını, çalışma programlarını, stratejik planları hazırlamak ve faaliyetlerin stratejik planlara uygun olarak yapılmasını takip etmek.
2) Temizlik İşleri ve Çevre Koruma Hizmetleri Servisinin Görevleri
ç) Çöp toplama işlemlerinin merkezi yerler ve caddelerde, yaya ve taşıt trafiğini engellenmeyecek şekilde yapılması için gerekli programlamayı yapmak.
ğ) Tıbbi atıkların Tıbbi Atıklar Kontrolü Yönetmeliği’nde belirtilen esaslar doğrultusunda toplanmasını ve uzaklaştırılmasını sağlamak.
ı) Katı atıkların düzenli olarak toplanmasını, ayrıştırılmasını ve Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'nde belirtilen standartlar dahilinde uzaklaştırılmasını veya bertarafını sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapmak.
ç) Belediyenin ilgili birimleriyle işbirliği yaparak bilgi işlem sistemini kurmak, işletmek, bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak, bunlara ait hizmetleri ilgili birimlerle birlikte yürütmek.
ğ) Veri güvenliği politikalarının uygulanmasını izlemek, ölçmek ve denetlemek.
ı) Belediye web sitesinde yayınlanması gereken bilgi, belge, ilan ve duyuruların girişlerini ve takibini yapmak.
4) Makine, İkmal, Bakım ve Onarım İşleri Servisinin Görevleri
ç) Birim sorumluluğuna ve kullanımına verilen her türlü araçların trafik sigortası, kasko, fenni muayene ve egzoz muayenelerinin zamanında yaptırılmasını sağlamak.
ğ) Belediyeye ait araçların ve iş makinelerinin planlı ve arızi bakımlarının yapılması ve kayıtlarının tutulması işlemlerinin yapılmasını, arızalı olduğu bildirilen araç ve iş makinelerinin her türlü bakım ve onarımının yapılmasını, kontrol ve takip edilerek sonuçlandırılmasını sağlamak.
ı) Malzeme kullanımlarındaki hataları engelleyici önlemler alınmasını sağlamak.
ç) Arşivde bulunan eski belgelerin düzenli saklanmasını ve bu belgelerin bilgisayar ortamına aktarılarak, Mezarlık Bilgi Sisteminin oluşturulmasını ve yürütülmesini sağlamak.
ç) Belediyeye ait çay bahçesi, otopark vb. işyerlerinin işletmesini yapmak, hesap ve kayıtlarını tutmak.
Personelin Görevleri
MADDE 8 – Bu yönetmelikte belirtilen temel görev, yetki ve sorumluluklar, mer’i mevzuat ve Belediye Başkanının veya görevlendirdiği Başkan Yardımcısının onayıyla belirlenir ve müdürlük emrinde istihdam edilen tüm personel belirtilen görevleri en iyi şekilde ifa ederler.
ç) Başkanlığın amaçlarını ve politikalarını, yönettiği ve işbirliği yaptığı personele açıklar, personellerin kendi sorumluluk alanlarındaki iş ve işlemleri en iyi şekilde yönetmeleri için gerekli izahatı verir ve uygulamaları kontrol eder.
ğ) Emrindeki elemanlara iş tariflerini izah eder, iş tariflerinde belirtilen görev ve sorumlulukların doğru anlaşılmalarını sağlar.
ı) Yokluğunda görevlerin aksatılmadan yürütülebilmesi için yerine bakacak şahsa vekâlet verir ve görevlerini taksim eder.
ö) Başkan ve amirinin uygun göreceği her türlü görevi ilgili mer’i mevzuat ve amirinin talimatlarına göre yerine getirir.
ş) Müdürlüğün görev alanıyla ilgili ihale konusu iş ve işlemlerin, mer’i ihale mevzuatı çerçevesinde yapılmasını sağlar. Faaliyet sahası ile ilgili proje ve taslaklar hazırlayıp bunları uygulamaya geçirebilmek için üstleriin onayına sunar.
ü) Stratejik planın hazırlık çalışmalarında verilen görevleri etkin biçimde sonuçlandırır. Stratejik planlamaya uygun bütçe hazırlar ve en ekonomik şekilde kullanmayı sağlar. Stratejik planlama ile müdürlüğe verilen hedeflerin gerçekleştirilmesini sağlar.
Müdürlüğün görev alanına giren görevler, Müdürlüğe norm kadro ve Başkanlık onayıyla tahsis edilen kadrolar tarafından icra edilir. Görevlerin, mevcut tahsisli kadrolar arasında dağılımı Müdür tarafından yapılır. Müdür, görevleri mevcut kadroların sahip oldukları, nitelikleri, yeterlilikleri, verimlilikleri, performans başarı seviyelerini tespit ederek yetkinliklerine göre dağıtır. Verilen görev geciktirilmeden ve tam olarak yerine getirilir.
ç) Müdürlüğün haberleşme ve evrak akışını amirinin direktifleri doğrultusunda sağlar.
ğ) Belediye ve müdürlükçe yapılan her türlü mal ve hizmet alımları için oluşturulacak komisyonlarda görev alır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Görev ve Hizmetlerin İcrası
Görevin Alınması
MADDE 9- Müdürlük personeline verilen belgeler dosyalanır ve tüm işler zimmet defterine kaydedilerek ilgilisine verilir.
Görevin Planlanması
MADDE 10- Müdürlükteki iş ve işlemler müdür tarafından düzenlenen plan dahilinde yürütülür.
Görevin Yürütülmesi
MADDE 11- Müdürlükte görevli tüm personel, kendilerine verilen görevleri yasal çerçeveler doğrultusunda gereken özen ve süratle yapmak zorundadır.
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
İşbirliği ve Koordinasyon
Müdürlük Birimleri Arasında İşbirliği
MADDE 12- Müdürlük dahilinde çalışanlar arasındaki işbirliği ve koordinasyon, müdür tarafından sağlanır, Müdürlüğe gelen tüm evraklar toplanıp müdüre iletilir. Müdür, evrakları başkan adına, gereği için ilgili müdürlük ya da personele havale eder veya havale onayına gönderir.
Diğer Kurum ve Kuruluşlarla Koordinasyon
MADDE 13- Müdürlükler arası yazışmalar Müdürün imzası ile yürütülür. Müdürlüğün, Belediye dışı özel ve tüzel kişiler, valilik, kaymakamlık, kamu kurum ve kuruluşları ve diğer şahıslarla ilgili, gerekli görülen yazışmalar; üst kurumlar için Şef, Müdür, Başkan Yardımcısının parafı ve Belediye Başkanının imzası ile; alt kurumlar ve şahıslar için Şef ve Müdürün parafı ile Belediye Başkanının yetki verdiği Başkan Yardımcısının imzası ile yürütülür.
BEŞİNCİ BÖLÜM
Denetim
Denetim, Personel ve Disiplin Hükümleri
MADDE 14- Destek Hizmetleri Müdürü tüm personelini her zaman denetleme yetkisine sahiptir ve disiplin amiri olarak disiplin mevzuatı doğrultusunda işlemleri yürütür. Müdürlüğünde çalışan tüm personelin izin, rapor, derece ve kademe ilerlemesi, ödüllendirme ve cezalandırma vs. işlemlere ilişkin belgeleri kapsayan dosya tutulmasını sağlar. Birim personelinin mesai saatlerine riayet etmesi ve yasal kılık kıyafetlerinden Birim Müdürü ve bağlı bulunduğu başkan yardımcısı sorumludur.
ALTINCI BÖLÜM
Çeşitli ve Son Hükümler
Devir Teslim İşlemleri
MADDE 15- Bu yönetmelikte adı geçen görevlilerin ölüm hariç her hangi bir nedenle görevlerinden ayrılmaları durumunda görevleri gereği yanlarında bulunan her türlü dosya, yazı ve belgeler ile zimmeti altında bulunan eşyaları bir çizelgeye bağlı olarak yeni görevliye devir teslimini yapmaları zorunludur. Devir-teslim yapılmadan görevden ayrılma işlemleri yapılmaz. Çalışanın ölümü halinde, kendisine verilen yazı, belge ve diğer eşyalar birim amirinin hazırlayacağı bir tutanakla yeni görevliye teslim edilir.
Yönetmelikte Yapılacak Değişiklik veya İlaveler
MADDE 16- Bu Yönetmelikte yapılacak değişiklik yetkisi Kağızman Belediye Meclisi’ne aittir.
Yürürlükten Kaldırılan Yönetmelik
MADDE 17- Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, varsa yürürlükte olan Destek Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Yönetmelikte Hüküm Bulunmayan Haller
MADDE 18- İş bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.
Yürürlük
MADDE 19- Bu Yönetmelik, Belediye Meclisi’nin onayından itibaren yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 29 - 1) Bu Yönetmelik hükümlerini Kağızman Belediye Başkanı yürütür.